ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЯ: КАТАЛІЗАТОР РОЗВИТКУ МИСТЕЦЬКО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ В КНР

Автор(и)

  • Сі Ліу Аспірантка, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди https://orcid.org/0000-0003-1949-3514
  • Цзивень Ван Аспірант, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди https://orcid.org/0000-0002-2033-1224

DOI:

https://doi.org/10.58407/visnik.242635

Ключові слова:

КНР, інтернаціоналізація, підготовка вчителів мистецтва, мистецько - педагогічну освіта

Анотація

У сфері освіти, особливо в сфері мистецько-педагогічної, концепція інтернаціоналізації з’явилася як могутня, рушійна сила прогресу та розвитку. Ніде це не так очевидно, як у контексті Китайської Народної Республіки, де узгоджені зусилля щодо інтернаціоналізації суттєво трансформували мистецько-педагогічну освіту, висунувши її на світову арену.

Метою статті є представити інтернаціоналізацію як вирішальний фактор для розвитку мистецько-педагогічної освіти в КНР сьогодні та традиційний інструмент розвитку цього напряму освіти в історичній ретроспективі.

Методологія дослідження: при написанні статті використано методи, традиційні для досліджень у галузі порівняльної педагогіки (історичний підхід, вивчення літератури та нормативної бази, робота з відкритими джерелами інформації тощо).

Новизна статті вбачається авторами у представленні ідеї інтернаціоналізації з точки зору прогресивності та традиційності такого інструменту зокрема для підготовки майбутніх учителів мистецтва для державних шкіл Китаю. Одним із основних шляхів, за допомогою яких інтернаціоналізація каталізує розвиток художньої та педагогічної освіти в КНР, є обмін ідеями, техніками та передовим досвідом із закладами освіти та педагогами з усього світу. Партнерство та академічні обміни сприяли оновленню знань, збагаченню навчальних програм і педагогічних підходів, що використовуються в китайських закладах вищої освіти сьогодні.

Висновки: інтернаціоналізація є наріжним каменем прогресу та розвитку мистецько-педагогічної освіти в КНР. Приймаючи різноманітність, заохочуючи співпрацю та оцінюючи глобальні перспективи, китайські заклади освіти позиціонуються в авангарді інновацій та досконалості у сфері інтернаціоналізації зокрема у мистецько-педагогічній галузі.

Downloads

Опубліковано

18.06.2024