ФОРМУВАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОНТРОЛЬНО-ОЦІНЮВАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ І ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВ У ГОВОРІННІ

Автор(и)

  • Ольга Українська Кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри англійської філології, Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди https://orcid.org/0000-0003-3572-1054

DOI:

https://doi.org/10.58407/visnik.242722

Ключові слова:

майбутні вчителі англійської та французької мов, методична контрольно-оцінювальна компетентність у говорінні

Анотація

У статті висвітлюється проблема підготовки майбутніх учителів англійської та французької мов до контролю та оцінювання говоріння учнів. Представлено структуру методичної контрольно-оцінювальної компетентності майбутніх вчителів у говорінні та систему завдань для її формування, визначено формат та режими навчальної діяльності.
Мета роботи полягає в тому, щоб представити структуру методичної контрольно-оцінювальної компетентності майбутніх учителів англійської і французької мов у говорінні та систему завдань для її формування.
Методологія дослідження ґрунтується на теоретичних й емпіричних методах дослідження: критичний аналіз педагогічних і методичних джерел для з’ясування стану дослідженості проблеми опанування методичною контрольно-оцінювальною компетентністю майбутніми викладачами іноземних мов у говорінні та укладання системи завдань. Теоретичну основу дослідження складають системний підхід та принцип наступності в організації освітнього процесу.
Наукова новизна роботи полягає в тому, що вперше укладено структуру методичної контрольно-оцінювальної компетентності майбутніх учителів англійської та французької мов у говорінні та запропоновано систему вправ для її формування.
Висновки. Автором запропоновано структуру методичної контрольно-оцінювальної компетентності майбутніх вчителів іноземних мов у говорінні, до складу якої включено методичні знання, методичні вміння та психологічний компонент, та представлено систему завдань для її формування. Перспективи подальших наукових розвідок автор вбачає в розширенні спектру завдань з оволодіння методичною контрольно-оцінювальною діяльністю майбутніми вчителями іноземних мов.

Downloads

Опубліковано

16.09.2024

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ СУЧАСНИХ УЧИТЕЛІВ І ВИКЛАДАЧІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ