ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ: НОВІ МОЖЛИВОСТІ, СТВОРЕНІ COVID-19

Автор(и)

Ключові слова:

штучний інтелект, гуманітарні науки, початкова школа, карантин, комунікаційні технології

Анотація

Ідея використання можливостей штучного інтелекту для потреб навчального процесу не нова для сучасної педагогіки, але її розвиток у період до пандемії COVID-19 був досить фрагментованим. Умови, що виникли у період пандемії, самоізоляції та тривалого карантину змусили шукати нові можливості та форми для продовження навчального процесу. І тут на перший план вийшли можливості організації навчального процесу для всіх рівнів освіти з використанням штучного інтелекту.
Метою даної статті є проаналізувати форми використання можливостей штучного інтелекту для організації навчального процесу для учнів початкових класів. Особлива увага приділяється викладанню гуманітарних дисциплін в початковій школі – галузі, яка традиційно вважалася непридатною для використання штучного інтелекту як методу та форми організації навчання, що становить наукову новизну дослідження.
У процесі написання статті використовувались емпіричні та теоретичні методи дослідження, що характерно для наукових досліджень такого роду.
В якості результату можна відзначити, що карантин, викликаний пандемією COVID-19, зіграв сприятливу роль у розширенні спектру можливостей використання штучного інтелекту в галузі освіти, навіть у тих сферах, які традиційно вважалися непридатними або неефективними для нього через особливості навчального процесу. Під час карантинного періоду, спричиненого COVID-19, комп’ютер та ШІ стали органічним та обов’язковим учасником навчального процесу навіть у початковій школі. Багато учнів через темперамент, особисті риси характеру тощо вважають цю форму більш підходящою для них.
Публікація відбувається в рамках дослідницької програми «Порівняльне дослідження професійного розвитку вчителів початкових класів у Китаї та Південній Кореї» (реєстраційний номер ZKNUC2017038)

Біографія автора

Чен Пенг, Чжоукоуський педагогічний університет

Викладач, Чжоукоуський педагогічний університет
(Чжоукоу, провінція Хенан, КНР)

Посилання

Barrington, K. (2019). Common Mental Health Problems in School Children and How to Address Them. Public School Review. URL: https://www.publicschoolreview.com/blog/common-mental-health-problems-in-school-children-and-how-to-address-them

Bostrom, N. (2016). Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies. Oxford University Press.

Grigg, R. (2010). Becoming an Outstanding Primary School Teacher. Routledge.

Guner, S. (2019). Introducing AI in primary school prepares kids for future. Daily Sabah. URL: https:// www.dailysabah.com/technology/2019/04/03/introducing-ai-in-primary-school-prepares-kids-for-future.

Marr, B. (2019). How Is AI Used In Education – Real World Examples Of Today And A Peek Into The Future. Forbes. URL: https://bernardmarr.com/default.asp?contentID=1541.

Martin, S. (2019). Artificial Intelligence, Mixed Reality, and the Redefinition of the Classroom. Rowman & Littlefield.

Tuomi, I. (2018). The Impact of Artificial Intelligence on Learning, Teaching, and Education. Policies for the future. Luxembourg : Office of the European Union.

Williams, R. (2019). Project «Primary School AI Education». URL: https://www.media.mit.edu/projects/ primary-ai-ed/ overview/

Downloads

Опубліковано

04.05.2023

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ