ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ ЗА ОСВІТНІМ СТУПЕНЕМ БАКАЛАВРА В АВСТРІЇ

Автор(и)

  • Ю. В Копочинська Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» https://orcid.org/0000-0001-5018-3747

Ключові слова:

бакалавр, професійна підготовка, практична підготовка, проблемноорієнтоване навчання, заклади вищої освіти Австрії

Анотація

Мета роботи. Метою статті є вивчення досвіду професійної підготовки фахівців з фізичної терапії за освітнім ступенем бакалавра у закладах вищої освіти Австрії.

Методологія. Для досягнення мети дослідження були використані такі методи, як теоретичний аналіз, синтез та узагальнення.

Наукова новизна. У статті розкриті особливості професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичної терапії за освітнім ступенем бакалавра в Австрії, надана інформація про заклади вищої освіти та тривалість навчання на першому бакалаврському рівні, організаційну та наукову діяльність студентів, наведено різницю між професійною практикою та теоретичною підготовкою, орієнтованою, головним чином, на розвиток навичок самостійної пошукової роботи у галузі теорії і практики за обраним фахом.

Висновки. Результати дослідження свідчать, що професійна підготовка фахівців з фізичної терапії та ерготерапії в Австрії являє собою модульну систему навчання, яка, окрім лекцій та семінарів, також пропонує простір для міждисциплінарної проектної роботи і проходження паралельних стажувань. Бакалаврські програми підготовки фахівців з фізичної терапії у закладах вищої освіти Австрії розраховані на шість семестрів. Навчання бакалаврів завершується захистом наукової роботи та складанням іспиту, за результатами яких випускнику присвоюється ступінь бакалавра, і видається відповідний диплом. Професійна підготовка майбутніх фахівців з фізичної терапії за освітнім рівнем бакалавра становить 180 кредитів ECTS. У рамках ступеня бакалавра з фізіотерапії студенти набувають теоретичних знань, практичних умінь і навичок, що є передумовою для автономної професійної діяльності у сфері фізіотерапії. Навчальна програма враховує, що випускники мають володіти соціально–комунікативними навичками і самостійною компетенцією, які необхідні для роботи з пацієнтами/клієнтами та у складі мультидисциплінарної команди. Основні напрями навчання включають в себе основи фізіотерапії і біомедицини; біль, больові синдроми, управління болем; фізіотерапевтичні методи; фізіотерапевтичні втручання при різних дисфункціях; стажування.

Біографія автора

Ю. В Копочинська , Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Кандидат педагогічних наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри біобезпеки і здоров’я людини Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Downloads

Опубліковано

27.05.2024